Felmérés, tervezés, művezetés

Felmérés

Ahogy a bemutatkozásomban is olvashattad, nem csak esztétikus hanem „jól működő” otthonok kialakításra törekszem. Ez fontos, hiszen rendkívül kényelmetlen egy olyan lakásban élni ami még ha szép is nem tölti be a funkcióját. Azonban az, hogy egy helyiség milyen funkciókat lát el, nem csak attól függ, hogy az mekkora vagy, hogy mennyi és milyen méretű nyílászáróval rendelkezik. Éppen ezért a felmérés alatt nem csak az ingatlan felmérését kell érteni. Persze az is fontos de legalább ennyire fontos, hogy megismerjem az ott élő emberek szokásait, ízlését, preferenciáit. Hiszen ennek révén két – méreteiben megegyező – ingatlan teljesen más berendezést kaphat, nemcsak ami a szín-, és formavilágot illeti hanem a funkciók tekintetében is. Így tehát az első találkozások alkalmával ezeket is átbeszéljük. Ezt követően tudunk átlépni a tervezési fázisba.

minta2

Tervezés

Ebben a fázisban tervezem meg otthonod berendezését, mindazt figyelembe véve amit a felmérés során átbeszéltünk. Ekkor készülnek el a konszignációs táblázatok, burkolatkiosztási-, világítási-, és színtervek valamint szükség esetén egyéb kiviteli tervek is. Természetesen a Veled történő egyeztetések ebben a szakaszban sem maradhatnak ki, hiszen a tervek „finomhangolása” miatt ezekre ekkor is szükség van még. A végeredmény pedig egy komplett dokumentáció, ami tartalmaz minden szükséges információt, ahhoz, hogy a tervekből – a kivitelezés során – valóság váljon. A dokumentáció részletes tartalmát megtalálod a „Szolgáltatások és árak” menüpont alatt.

terv4

Művezetés

Amennyiben az elkészült terveket rögtön meg is szeretnéd valósítani de tartasz a kivitelezéssel járó nehézségektől, ebben is segítek Neked. Fontos azonban, hogy itt érdemes picit előre gondolkodni, hiszen ebben az esetben célszerű már a tervezés során az egyes szakemberekkel egyeztetni, így elkerülhetőek a nagyobb, kivitelezés során felmerülő problémák. Később pedig a kivitelezés során felügyelem a munkálatokat, kapcsolatot tartok és folyamatosan egyeztetem a terveket a kivitelezést végző szakemberekkel, és kezelem a menet közben felmerülő megoldandó feladatokat.  Ez a garancia arra, hogy a végeredmény a tervekkel megegyező lesz és valóban azt kapod amit megrendeltél.