Art deco

Kifinomultság

Art deco

Bár az art deco már az 1920-as években megjelent, csúcspontját az 1925-ös párizsi világkiállításon érte el, mely után nagyon gyorsan elterjedt, és a mai napig is előszeretettel elevenítik fel.

Eredetét tekintve az art nouveau-hoz, a francia szecesszióhoz köthető, de egyéb irányzat stíluselemeit is magába olvasztotta: a konstruktivizmusból merítette a geometriai stilizációt, a futurizmusból a modern kor éltetését, a kubizmusból pedig a festészeti alapokat. Tutanhamon sírjának felfedezése után pedig jelentős hatással volt rá az egyiptomi művészet is.

Bútorait a könnyen variálhatóság, kifinomultság, elegáns vonalvezetés és praktikusság jellemzi. Kényelmes ülőbútorokat, jól kihasználható tároló bútorokat, ötletes megoldásokat alkotnak. Az art deco-ra jellemző enteriőr jól átlátható, gyakorlati-praktikus elrendezésű.

A színvilágában az erős, tiszta színek uralkodnak. Anyaghasználata pazar: zománc, elefántcsont, bronz, csiszolt kő, de a tömegtermeléssel készült anyagokat, mint a krómot és a bakelitet is előszeretettel használja. Ezek réven e stílus a luxus és az elegancia egyik kifejezője lett.

Eklektikus, funkcionalitást szem előtt tartó elegáns irányzat, amellyel reprezentatív, fényűző otthont alakíthatunk ki.

Kíváncsi vagy az árakra? Kattints ide!