Eklektikus

Stílusok keveredése

Eklektikus

Az eklektikus stílus a különböző stílusok keverését takarja. Azonban fontos, hogy az ízléses formában kerüljön megvalósításra azért, hogy harmonikus tereket kapjunk és ne kusza összevisszaságot.
Értelemszerűen a használt anyagok közt megjelenhet minden, a fémektől elkezdve, az üvegen és az egzotikus fákon keresztel, egészen a műanyagokig.
Természetesen ennek a stílusnak jellemző színvilága sincs.

Ha szigorúan vesszük bizonyos fokig szinte az összes stílus eklektikus, hiszen ritka az, hogy egy-egy stílus tisztán jelenik meg. Azonban itt ennél többről van szó, egymástól meglehetősen távoli stílusok jegyei keverednek. Harmonikus enteriőrt ebben az esetben a színvilág és a felhasznált anyagok révén tudunk kialakítani, ezek fogják össze az eltérő stílusú berendezési tárgyakat.

Előbbi tekintetében ez a közös pont lehet egy adott szín különböző árnyalatainak felhasználása éppúgy, mint a komplementer színek alkalmazása, míg utóbbi egysége vagy éppenséggel kontrasztja a matt és fényes felületek valamint a szögletes és íves formák közti egyensúly eltalálásán múlik.
Ez a stílus nem feltétlenül harsány, azonban minden esetben nem szokványos kombinációkat alkalmaz.
A színek és anyagok kavalkádjával nagyon könnyű átesni a ló túloldalára, de ha ezt elkerüljük, időtálló, izgalmas, egyedi, tereket tudunk létrehozni.

Kíváncsi vagy az árakra? Kattints ide!