Loft

Egybefüggő terek

Loft

A loft, mint stílus az 1970-es évek Angliájából indult hódító útjára és még ma is nagyon népszerű. A nagy iparvárosokban bezárt gyárak belső tereiben kialakított lakóingatlanok alapvető – korábban azokra nem jellemző – adottságokat örököltek, melyekből létrejöttek a loft design alapjai.

Hatalmas, egybefüggő térek, és gyakran 5-6 méteres belmagasság áll rendelkezésre az ilyen épületekben. A határoló falak – merthogy az elválasztó falak használata nem jellemző – anyaga általában nyers beton vagy tégla amit legalább helyenként érdemes megmutatni.  Ehhez társulnak a hatalmas nyílászárók, melyek révén jó kilátás és fényviszonyok alakulnak ki. Gyakran gerendák, ipari csövek lógnak be a térbe, de ezek elrejtése nem is feltétlenül szükséges, hiszen például amennyiben az ipari stílust – a loft egyik variációját – választjuk, annak kötelező kellékei.

A bútorok esetében kombinálhatjuk a modern dizájner darabokat “múlt századbeliekkel” amitől egy kicsit eklektikus lesz ugyan az enteriőr de éppen ez adja meg a sajátos hangulatát.
Ami a színeket illeti: láthatunk példát sötét és világos árnyalatokkal berendezett loft lakásokra egyaránt sőt az adott esetben harsány színeket is alkalmazó bohém stílus is passzolhat hozzá.
A durva és hideg padló burkolására egyaránt alkalmas a parketta, laminált padló, a mesterséges kövek és a márvány.

Kíváncsi vagy az árakra? Kattints ide!