Neobarokk

Modern pompa

Neobarokk

Ebben a stílusban a barokk díszesség modern formában jelenik meg.

A fényűzés, a pompa jellemzi, ezért előszeretettel használ tűzött kanapékat, hatalmas kristálycsillárokat csakúgy mint díszes tapétákat vagy az ülőbútorok behúzásra bársonyt. Ahogy a neve is jelzi, a barokk korszak íves vonalvezetésű, díszes bútorai képzik az ilyen stílusú enteriőr alapját.

Mind a hideg mind a meleg színeket alkalmazza, de azért inkább az előbbieket részesíti előnyben, mint például a fekete, fehér, ekrü, szürke, ezüst, lila. Meleg színekből a bézs, krém, piros és az arany lehet jó választás kontrasztok létrehozására és a belső tér színvilága melegségének emelésére.

A burkolatok közül tökéletes választás egy nagyméretű, természetes kőhatású burkolólap éppúgy, mint a parketta, vagy a hajópadló.

Kárpit anyagok közül bársonyt, selymet, bőrt használhatunk, melyet strasszal díszíthetünk is. A függöny általában egyszínű, míg a drapéria/sötétítőfüggöny lehet egyszínű de akár a barokkra jellemző virágmintás is.

A kiegészítők között megtalálhatjuk a faragott arany képkereteket, gyertyatartókat, üveggyöngy lámpákat és a hatalmas kristálycsillárokat.

Kíváncsi vagy az árakra? Kattints ide!