Retro

Játékos enteriőr

Retro

A retro mint lakberendezési stílus bár visszatekint a 60-as, 70-es évekre nem veszi át annak elemeit egy az egyben.
A bútorokat a merész – egyenes és íves vonalvezetést egyaránt alkalmazó – formavilág jellemzi. Ezen belül a kárpitozott bútorokat általában élénk színű szövetekkel húzzák be, a székek pedig sok esetben műanyagból készült, fémlábú, kis, könnyű színes designer darabok.
Ügyelni kell arra is, hogy a konyhagépek, elektromos és elektronikus berendezések – mind szín-, mind formavilágukban – szintén e stílushoz igazodjanak. A színek között az olyan élénkek dominálnak mint például a mustár sárga, kék, kivi zöldek, rózsaszínek, ciklámenek, narancsok és pirosak.  A díszítések közt megjelenik a virág-, éppúgy mint, a kör-, és hullámminták.
A használt anyagok közt megtalálhatóak a fényes felületű rétegelt lemezek, a műbőr, a műanyag és a plexit egyaránt. Ez az egyik olyan stílus ahol a burkoláshoz nyugodtan választhatunk PVC vagy linóleumot az nem, hogy elrontja az enteriőr képét hanem annak szinte kötelező eleme. A falra virágos-, kör-, vagy hullámmintás tapétát is tehetünk sőt e mintákat a textíliák kiválasztása során is célszerű keresnünk.
A természetes fény megléte egyáltalán nem kritérium sőt inkább a mesterséges fények biztosítják a világosságot ráadásul még a színesek – például narancs, piros – használata is megengedett. A fentiek ellenére egy körültekintően megalkotott retro stílusú belső tér nagyon harmonikus és modern hatású.

Kíváncsi vagy az árakra? Kattints ide!