Skandináv

Északi melegség

Skandináv

E stílus – amint az a nevéből is látszik – a skandináv országokból származik, ahol hosszú és zord telek során az ott élőknek csak kevés jut napfényből és melegből. Így a világos – nagyon sokszor fehér – felületek, az egybenyíló nagy, természetes fénnyel ellátott lakóterek, a természetes anyagok és színek és a természetből vett motívumok, geometriai formák mind-mind fontos szerepet kapnak.

A letisztult vonalvezetésű – főként fenyőből készült – világos színárnyalatú bútorokat lazán elhelyezve kapjuk meg egy skandináv stílusú lakás alapjait. Ezt egészítik ki a puha, pamutból, gyapjúból, lenből készült mintás textíliák és szőnyegek.

Akár egészen élénk színek is megjelenhetnek az enteriőrben de csak egy-egy modern vonalvezetésű tárgyon. Fontos szempont a természetesség mind a használt anyagok mind pedig a a megjelentés tekintetében.

Általában egészen világos színű – gyakran fehér – hajópadlót kerül lerakásra, ami jól harmonizál a jó értelemben vett egyszerű berendezési tárgyakkal.

A legtöbb skandináv otthonban fellelhető a szauna, mely azon túl, hogy segít gyorsan felmelegedni az egészség megőrzésének is egyik eszköze. A berendezést – amennyiben lehetőség van rá – egy szép kandallóval vagy cserépkályhával koronázhatjuk meg.

Kíváncsi vagy az árakra? Kattints ide!