Vissza az iskolába! Jobban mondva az otthoni iskolába!

Vissza az iskolába! Jobban mondva az otthoni iskolába!

A Covid járvány nagyban befolyásolta – és befolyásolja most is – az életünket. Ennek egyik része, hogy bezártak az iskolák, a gyerekeknek otthonról kellett tanulniuk. Az ezzel kapcsolatban megoldandó feladatoknak viszont csak egy szelete volt a szükséges online platformok megteremtése .

A tanuláshoz ugyanis továbbra is szükséges egy nyugodt hely és persze szükségesek a bútorok is.
Csakhogy most, hogy sokkal több időt kell eltölteni egy gyereknek az otthoni, tanulásra kialakított környezetben – ráadásul anélkül, hogy annyit kimozdulhatna, mint előtte – még fontosabbá vált, hogy az harmonikus és funkcionális legyen.

Nézzük hát a lehetőségeket!

Ha kevés a hely…

Természetesen ha kevés a hely és/vagy a gyerek még kicsi az otthoni tanuláshoz tökéletesen megfelel az étkezőasztal. Persze ez plusz munkát generál – mindig ki-, és el kell pakolni – hiszen azért ez mégis csak egy étkezőasztal, amit elsősorban annak is szeretnénk használni. Azonban ha ki tudunk alakítani egy kis tanulósarkot máris számos választási lehetőség tárul elénk.

Ameddig kicsik a gyerekek, az íróasztal helyett jobb választás egy játékasztalka amin rajzolhatnak, festhetnek, gyurmázhatnak. Ha van tárolója, fiókja az plusz pont, így könnyebben rendet lehet tartani.

Aztán persze vannak összecsukható darabok is, olyanok mint a képen látható szett. És igen nem csak a székek hanem az asztal is összecsukható, pár mozdulattal! Tudom ismét egy kis plusz munka, de ha kevés a helyünk ez is opció lehet pláne, hogy azért minden nap nem is szükséges összecsukni csak ha például vendégek jönnek és szeretnénk egy kis extra teret.

De lépjünk tovább és nézzük mire kell figyelnünk és milyen asztalok és székek jöhetnek szóba egy kisiskolás esetében. Nekik már szükségük van egy kimondott íróasztalra, de még nem elég nagyok egy „felnőtt” íróasztalhoz.

De van egy jó hírem, ennek ellenére nem kell havonta új asztalt és széket vásárolni, hiszen ebben a kategóriában már megjelennek az állítható magasságú asztalok és székek.

Emellett érdemes lehet odafigyelni a székek nagyobb komfortfokozatára és olyat választani ami párnázott ülőrésszel, esetleg kartámasszal is el van látva. És ne felejtsük el azt sem, hogy nem kell szettben vennünk az asztalt és a széket, de mielőtt nagyon beleszeretnétek valamelyikbe, győződjetek meg arról, hogy fogtok kapni hozzá passzoló darabot!

Elérkeztünk a középiskolához. Valójában a következő asztalok és székek már korábban beszerezhetőek – sőt ha engem kérdeztek, érdemes is – kb. 12 éves kor körül. Egyrészről mert addigra biztosan kinövik a gyerekek a korábbi bútorokat, másrészt pedig azért, mert abban a korban már elkezdenek tetszeni nekik a „felnőtt bútorok”. Egy tipp: ezeket a bútorokat már a gyerekkel együtt válasszátok ki, pláne ha már őket is érdekli, hogy mi kerül a szobájukba.

Itt már nagyon fontos az ergonómia, lehetőség szerint görgős, kartámasszal ellátott, állítható magasságú, és hattámlájú széket válasszunk, persze fontos, hogy ez olyan legyen ami passzol az enteriőrbe. A forma-, anyag-, és színvilág itt már szinte kimeríthetetlen, mind az asztalok mind a székek tekintetében.

Mára ezt a pár gondolatot és ötletet terveztem megosztani Veletek, nemsokára új bejegyzéssel jövök.

Kíváncsi vagy az árakra? Kattints ide!